בריכה ונישה לנרות השבת: וילה מהממת באבן שמואל

הבית שביישוב הדרומי משלב מאפיינים מודרניים כמו פינת איפור מתוקתקת ופתרונות ייעודיים לצורכיה של המשפחה הדתית, כמו ספרייה שקרובה לפינת האוכל

מערכת living | living | פורסם 02/07/18 08:01

 לצפייה באתר

 

בני הזוג, בשנות ה-30 לחייהם והורים לארבעה ילדים, רצו בית עם פרשנות מודרנית לצורכיהם כאנשים דתיים. כך, למשל, רצו פינה מעוצבת לנרות השבת וספרייה סמוכה לפינת האוכל לספרי התורה המשמשים אותם בארוחת השבת. מלבד זאת רצו בית “בלי קשקושים”, שנוח לתפעל ונוח לארח בו. את הבית תכנן ועיצב אמנואל מאמו.

הבית נמצא ביישוב אבן שמואל שליד קריית גת, במגרש פינתי ששטחו 490 מ”ר. גודל הבית הוא 240 מ”ר והוא כולל שתי קומות. תהליך התכנון וקבלת ההיתר נמשך כשנה והבנייה נמשכה כשנה נוספת. עלות הפרויקט הייתה 3 מיליון שקל.

אחד האתגרים בתכנון, מספר מאמו, היה להעלים את התחושה שמדובר בעצם בבית דו משפחתי. הבית בנוי משלוש קוביות – אחת מחופה לוחות בטון חשוף, השנייה עשויה מפסי בטון דמויי עץ והשלישית מחופה טיח. “הקומפוזיציה בין שלוש הקוביות האלה מייצרת מקום חשוב להסתיר את כל המערכות של הבית”, מסביר מאמו. “המערכות האלה נמצאות על גגות המבנה כך שלא רואים אותן משום מקום”. כל הריהוט בבית נעשה בהזמנה מיוחדת, מארון החשמל ועד לספרייה בסלון.

דלת הכניסה השחורה מציינת את נקודת החיבור בין שלוש הקוביות. בצד הבית, סמוך לקובייה המחופה טיח, נמצאת הבריכה. מקיר המבנה יוצא צלון אלומיניום המצל על פינת הישיבה החיצונית. בכניסה לבית נמצאים הסלון, המטבח ופינת האוכל. ליד המטבח נמצאת הפינה המיועדת לנרות השבת. “זאת פינה שבדרך כלל לא מקבלת התייחסות ופה שמתי עליה דגש וזה הפך מקום מעניין וחדשני”, אומר מאמו. בקומת הכניסה נמצאים גם שלושת חדרי השינה של הילדים, חדר רחצה, חדר כביסה ומחסן.

קומה העליונה נמצאת יחידת ההורים. המדרגות מובילות אל קומת גלריה, המשקיפה אל החלל הציבורי והבריכה, ובה נמצאים פינת האיפור וארונות הנעליים. בהמשך נמצאים חדר הארונות וחדר השינה של ההורים, המעוצב כסוויטה מפנקת, עם חדר רחצה. מחדר ההורים יש יציאה אל מרפסת רחבה ופרטית.

“בשלבי התכנון תהיו הכי כנים עם עצמכם”, אומר מאמו. “תעשו מה שהכי מתאים לכם ולא מה שכולם עושים”.

אדריכל ומעצב: אמנואל מאמו
סטיילינג: קרן בלייש

2019-04-30T15:59:25+00:00