אשקלונה: דירת חלומות בגיל 50

הילדים עזבו את הבית, והמעצבים בני הזוג, בעלי גלריה לעיצוב, ניצלו את האפשרות להתפרע ולהגשים לדיירים חלום: נוף לים, עיצוב יוקרתי וסוויטת הורים על שטח של שני חדרים. תנו הצצה לבית של גדולים

פורסם 24/07/16 14:01  | עודכן 24/07/16 14:01

 לצפייה באתר

 

בידיעה שהעיצוב שלה הולך לעבור שינוי אדריכלי משמעותי, נרכשה הדירה מהקבלן כאשר היא מרוצפת בלבד. שטח הדירה, שנמצאת באשקלון בקרבת הים, הוא 135 מ”ר, וכ-17 מ”ר מרפסת. במקור היו בדירה חמישה חדרים, והם הפכו לארבעה. המטרה הייתה לממש את חלומם של הדיירים וליצור סוויטת הורים יוקרתית ומפנקת, ולצורך העניין הוחלט לוותר על חדר שינה אחד לטובת חדר ההורים העצום בגודלו, כמו גם להפוך את כיווני חלל הסלון לכיוון הים וליהנות מהנוף הפתוח.

לאחר שהילדים עזבו את הבית היה אפשר להגשים את חלומה של הדיירת מתחום האקדמיה בשנות ה-50 לחייה, ולפרוץ גבולות, לשבור קירות, וליצור בית עם מרחבים פתוחים ועיצוב מינימליסטי נקי ומודרני. במקור פנה החלל הציבורי לכיוון צפון, ולאחר שבירת הקירות ושינוי מיקומי החשמל החלל הציבורי פונה כיום לכיוון מערב – לכיוון הים.

האתגר: שינוי כיוון

השיפוץ נמשך כארבעה חודשים בלבד, בעלות כ-500 אלף שקלים, הכוללת הריסה, תשתיות, עבודות קבלן, ריצוף, חיפויים, נגרות, כלים סניטריים, אביזרי חשמל, ריהוט כולל של הבית, תאורה ואקססוריז. “בפרויקט הזה הוחלף הכל. כל הריהוט היה חדש וללא פשרות. האתגר היה ללא ספק להפוך את כיווני חלל הסלון לכיוון הים כדי לאפשר לדיירת ליהנות מהנוף הפתוח. גם הקיר המסתובב בחדר השינה היה פרויקט מאתגר שבוצע בהצלחה רבה”, מספר האדריכל אמנואל מאמו.

מאמו וזוגתו קרן הם גם בעליה של “MOMME”, גלריה לעיצוב והום סטיילינג, שפריטים ממנה שימשו לאבזור ולהלבשת החללים השונים. “התוספות הקטנות הללו חידדו את המראה המודרני והיוקרתי שרציתי להעניק לחלל, ואפשרו לדיירים להרגיש את תחושת הפינוק במלואה. מעבר ליופיים, הפריטים מעניקים תחושה של בית מלון, מאפייה ביתית אירופית והרבה סטייל”, ממשיך מאמו לתאר.

בעמדת הבר במטבח שולבו ארבעה מעמדי זכוכית על רגל בגדלים שונים, המשמשים לעוגות ולעוגיות. אלו העניקו מראה קלאסי, פרקטי ומפנק. על דלפק המטבח הונחו כלי זכוכית בשילוב עץ בהתאם לשימוש בעץ שניכר בעיצוב המטבח עצמו, תוך שמירה על מראה נקי. על שולחן הסלון הוצב אגרטל צהוב לשבירת הצבעוניות הכחולה, ולצדו ואזה לבנה עם הדפס פנים אמנותי בשחור לבן. חדר הרחצה קושט בכלי קרמיקה עם הדפסי סוסים במראה אתני. “היכולת לסגור מעגל ולקחת אחריות על עיצוב הפנים לצד הלבשת הבית היא מבחינתי אידיליה – כי לפריטים הללו יש משמעות גדולה בעיצוב ובתוצאה הסופית”, מסביר מאמו.

מטבח בשני חלקים

הכניסה לבית מהחלל הציבורי, צמוד למטבח, ומול הכניסה מראה ענקית שמכסה את כל הקיר ועליה מולבשת שידה כחולה צפה. הכניסה מובילה לסלון ולפינת האוכל, כאשר מהסלון יש יציאה למרפסת הפונה לים והנוף משתקף כבר מהסלון. בין הסלון לפינת האוכל יש כניסה לחלל המגורים הפרטי. מימין, ממ”ד המשמש כחדר אורחים, במרכז שירותי אורחים עם חדר כביסה. לאחר מכן, משמאל, עוד חדר אורחים ואחריו יחידת ההורים במרחק המייצר שקט וניתוק מחלל הסלון.

המטבח בדירה מחולק לשניים: בחלק התחתון הארונות הכוללים מזווה, מקררים, תנור, מיקרוגל ומדיח כלים וכן מקרר יינות מזכוכית, וכל אלו צמודים לאזור העבודה והכיור. החלק של הארונות העליונים ממוקם מעל הכיור בלבד ובנוי מארונות קלפה מסרגלי עץ אגוז אמריקאי. המטבח כולו עשוי MDF צבוע, והידיות האינטגרליות שהושחלו פנימה עשויות מאגוז אמריקאי. במקביל לארונות, ממוקם לאורך המטבח אי עשוי עץ אגוז אמריקאי ברוחב 3.5 מטר ובעומק 1 מטר. מצדו הפנימי יש מקום אחסון וכיריים בשטח העליון, ומדרגה שבנויה מאגוז אמריקאי שיוצרת בר – ובעצם ניתוק בין אזור העבודה לבר.

קיר מסתובב בחדר השינה

הקיר המסתובב בחדר ההורים, שמציג טלוויזיה מצד אחד ומראה מצד שני, הופך את החדר לדינמי יותר: מכל נקודה בחדר אפשר לצפות בטלוויזיה או להתארגן מול המראה. הוא בנוי מקונסטרוקציית מתכת משולבת עם מסבים מיוחדים, התורמים לסיבובו של הקיר באמצעות אצבע אחת בלבד.  “הקיר הזה הוא גולת הכותרת של הפרויקט בעיניי”, מדגיש מאמו.

“העבודה עם הדיירת הייתה מאוד זורמת והחלטית. היא הייתה מאוד פתוחה לרעיונות שונים וחדשניים ונתנה תחושה שהיא סומכת עליי במלוא מובן המילה. בשבת הראשונה שבה הדיירת בילתה בבית היא שלחה לי הודעה וסיפרה שהיא מתקשה לעזוב מכיוון שהבית כל כך עוטף אותה ומתאים לה ולא מתחשק לה לצאת. זו ההצלחה הכי גדולה שיכולה להיות עבור מעצב, שהלקוח שלו מרוצה בצורה כזו”, הוא מסכם.

אדריכל ומעצב: אמנואל מאמו
סטיילינג: קרן בלייש

2019-04-30T16:02:17+00:00